امیدواریم اینجا باشید زیرا یا برنامه ای دارید که نیاز به استفاده از سانتریفیوژ دارد یا به دنبال خرید سانتریفیوژ هستید اما مطمئن نیستید که کدام نوع به بهترین وجه نیازهای شما را برآورده می کند. اگر این به نظر شما می رسد، پس به جای درستی آمده اید. پس از خواندن این مقاله مختصر و در عین حال آموزنده، به درک درستی از انواع مختلف سانتریفیوژهای موجود، چرایی مفید بودن و نحوه عملکرد آنها دست خواهید یافت، بنابراین اطلاعات لازم برای انتخاب بهترین طرح برای آزمایشات آزمایشگاهی خود را خواهید داشت.

سانتریفیوژها چگونه کار می کنند؟

سانتریفیوژها با جداسازی دو ماده با چگالی متفاوت کار می کنند. بهتر است از آنها برای جداسازی موادی که چگالی مشابهی دارند استفاده شود. یا زمانی که ذرات نامحلول در محلول محلول وجود داشته باشد. یک تصور غلط رایج این است که یک سانتریفیوژ از نیروی گریز از مرکز استفاده می کند. در واقع، همه سانتریفیوژها با استفاده از اصل ته نشینی کار می کنند. اصل ته نشینی جایی است که شتاب روتور باعث می شود که نیروی گریز از مرکز بر روتور و لوله های سانتریفیوژ وارد شود. این امر باعث می شود که مواد متراکم تر در لوله ها در جهت شعاعی به بیرون هدایت شوند. این همچنین باعث می شود که ذرات سبک تر جابجا شوند و به سمت مرکز حرکت کنند. بسیاری از ذرات می توانند در انتهای لوله های سانتریفیوژ گیر کنند، به خصوص در هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی. این ذرات معمولاً به عنوان گلوله شناخته می شوند و محلول شفاف شده به صورت مایع رویی ساخته می شود.

اگرچه احتمالاً یک سانتریفیوژ را برای چرخش با دور در دقیقه (rpm) یا سرعت چرخش تنظیم می‌کنید، اما این شتاب است که عامل مهمی است. این به این دلیل است که دو روتور می توانند قطرهای متفاوتی داشته باشند اما سرعت دورانی یکسانی داشته باشند. اگر اینطور باشد شتاب دو روتور یکسان نخواهد بود. از آنجایی که شتاب حاصل ضرب شعاع و مربع تکانه زاویه ای است، اندازه روتور به یک عامل کمک کننده تبدیل می شود. در نتیجه نیروی گریز از مرکز نسبی (RCF) به عنوان یک واحد استاندارد استفاده می شود و بر حسب g اندازه گیری می شود.